Zásady ochrany osobných údajov

Ochrana osobných údajov

Vitajte na webovej stránke spoločnosti HUMANITÁR, n. o. – Centrum psychosociálnej a ošetrovateľskej starostlivosti  http://humanitar.sk .

Ceníme si Váš záujem o našu organizáciu. Ochrana osobných údajov, ktoré ste nám zverili, je pre nás prioritou a chceme, aby ste sa cítili bezpečne, keď navštevujete naše webové stránky .

Je pre nás dôležité, aby ste boli plne informovaní o osobných údajoch, ktoré získavame pri spracovaní služieb , a aby ste boli oboznámení s tým, ako ich používame.

Zamýšľané použitie spracovania údajov

Organizácia HUMANITÁR, n. o. – Centrum psychosociálnej a ošetrovateľskej starostlivosti sa zaoberá poskytovaním sociálnych služieb v Domove sociálnych služieb, Špecializovanom zariadení, Zariadení pre Seniorov, Dennom stacionári a Špecializovanom sociálnom poradenstve, spracúva osobné údaje, takéto spracovanie sa uskutočňuje na účely definované v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov

v súlade s článkom 13 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len „GDPR“) a v súlade s §19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „Zákon“)

Základné informácie

Prevádzkovateľ: HUMANITÁR, n. o. – Centrum psychosociálnej a ošetrovateľskej starostlivosti

Adresa: Škultétyho 19, 080 01 Prešov

IČO: 37 886 932

pristupuje k Vašim osobným údajom zodpovedne a preto v zmysle Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „nariadenie GDPR“) a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,,Zákon“), Vám ako dotknutej osobe (fyzickej osobe, ktorej osobné údaje sa spracúvajú) na svojom webovom sídle okrem svojich identifikačných a kontaktných údajov a kontaktných údajov zodpovednej osoby, sprístupňuje aj ďalšie potrebné informácie, ktoré sa nachádzajú v záložkách vľavo.

Prevádzkovateľ v zmysle čl. 24 nariadenia GDPR a ust. § 31 Zákona pristúpil k prijatiu primeraných technických, organizačných, personálnych a bezpečnostných opatrení a záruk, ktoré zohľadňujú najmä:

  • zásady spracúvania osobných údajov, ktorými sú zákonnosť, spravodlivosť a transparentnosť, obmedzenie a kompatibilita účelov spracúvania osobných údajov, ďalej minimalizácia osobných údajov, ich pseudonymizácia a šifrovanie, ako aj integrita, dôvernosť a dostupnosť;

 

  • zásady nevyhnutnosti a primeranosti (vzťahuje sa aj na rozsah a množstvo spracúvaných osobných údajov, dobu uchovávania a prístup k osobným údajom dotknutej osoby) spracúvania osobných údajov s ohľadom na účel spracovateľskej operácie;

 

  • povahu, rozsah, kontext a účel spracovateľskej operácie;

 

  • odolnosť a obnovu systémov spracúvania osobných údajov;

 

  • poučenia oprávnených osôb prevádzkovateľa;

 

  • prijatie opatrení na bezodkladné zistenie, či došlo k porušeniu ochrany osobných údajov a promptné informovanie dozorného orgánu a zodpovednej osoby;

 

  • prijatie opatrení na zabezpečenie opravy alebo vymazanie nesprávnych údajov, či realizáciu iných práv dotknutej osoby;

 

  • riziká s rôznou pravdepodobnosťou a závažnosťou pre práva a slobody fyzických osôb (najmä náhodné alebo nezákonné zničenie osobných údajov, strata alebo zmena osobných údajov, zneužitie osobných údajov – neoprávnený prístup alebo neoprávnené poskytnutie, posúdenie rizík so zreteľom na pôvod, povahu, pravdepodobnosť a závažnosť rizika v súvislosti so spracúvaním a na identifikáciu najlepších postupov na zmiernenie rizika).

 

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

  • IP adresy, e mailové adresy, mená, telefónne čísla, …
  • Osobné údaje zbierame na dobu maximálne 10 rokov.  Pred uplynutím tohto času môžeme opäť vyžiadať súhlas so spracovaním osobných údajov. Počas tejto doby sme povinní osobné údaje aktualizovať.
  • Aké práva má používateľ web stránky:
    • právo na prístup
    • právo na opravu
    • právo na vymazanie
    • právo na obmedzenie spracovania
    • právo namietať proti spracovaniu
    • právo na prenos údajov
    • právo sťažovať sa dozornému orgánu
    • právo odobrať súhlas

 

Kontaktné formuláre

Účel spracúvania osobných údajov

Osobné údaje v kontaktných formulároch slúžia výlučne na to, aby sme Vás mohli spätne kontaktovať a odpovedať Vám na Vašu správu.

Odoslané formuláre uchovávame po určitú dobu nevyhnutnú na kontaktovanie s Vami, no takto zozbierané údaje nepoužívame na marketingové účely.

Komentáre

Ak návštevníci webu zanechávajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Súbory cookies

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak ste na tejto webovej stránke pridali komentár alebo nás kontaktovali prostredníctvom kontaktného formulára môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Právny základ spracúvania osobných údajov

Súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov – Čl. 6 ods.1 písm. a) GDPR (§ 13 ods.1 písm. a) Zákona)

KATEGÓRIE PRÍJEMCOV

Vaše osobné údaje môžu byť poskytnuté nasledujúcim kategóriám:

Príjemca v tretej krajine alebo medzinárodnej organizácii    –  Nie je

Príjemca v členskom štáte(EÚ a EHP)

Poskytovateľ webhostingu za účelom uchovávania a /zálohovania údajov

Poskytovateľ IT servisu/údržby (len k nahliadnutiu)

Návšteva našej webovej stránky

Zaznamenávame a ukladáme IP adresu počítača, aby sme odoslali obsah našich navštívených webových stránok do Vášho počítača (napr. texty, obrázky a súbory na stiahnutie atď.) v súlade s článkom 6 ods. 1 písm. b) GDPR. Tieto údaje spracúvame tiež preto, aby sme identifikovali a oznámili akékoľvek zneužitie.